Klik hier voor meer Informatie

Werkgever: Yacht
Adres: Helmond , Noord Brabant, 5701 NN
Regio: Noord-Brabant
Plaats: Helmond
Postcode: 5701NN
Land: NL
 
Bedrijfsomschrijving

Het team

De gemeente Helmond beschikt over een team van ongeveer 20 betrokken en gedreven functioneel- en applicatie beheerders die dienstverlening en een goede informatievoorziening hoog in het vaandel hebben staan. De functioneel beheerders zijn dicht bij de medewerkers in de lijn werkzaam om daarmee de werkprocessen te optimaliseren. De applicatiebeheerders maken zich hard om de beschikbaarheid van de applicaties te optimaliseren.

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Functieomschrijving

In 2023 open de Gemeente Helmond een nieuw gemeente huis: ‘Huis voor de Stad’. Moderne IT-faciliteiten horen bij deze nieuwe stap. Deze modernisering wordt de komende jaren voorgezet.

Als applicatie beheerder ben jij verantwoordelijk voor het beschikbaar maken, inrichten en beschikbaar houden van applicaties, koppelingen en gegevensverzamelingen. Je bent verkenner, vertaler, ontwerper en bruggenbouwer in één.

Je vertaalt specificaties vanuit functioneel beheer van de gemeente Helmond en ketenpartners naar impactanalyses en ontwerpen. Samen met je collega beheerders (intern en extern) realiseer je oplossingen die helpen bij het uitvoeren van het dagelijkse werk.

Als applicatiebeheerder ben jij een echte systeemkenner en weet je alles van de (on)mogelijkheden van de applicaties. Je bent het technisch geweten van de functioneel beheerder.

Kerntaken

 • Je ondersteunt functioneel beheerders in de gebruiksmogelijkheden van de nieuwe applicaties
 • Je voert de regie op het gebied van de applicatie die deze beheert
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet wat er speelt in de organisatie
 • Je zorgt ervoor dat de applicatie aansluit op de eisen van de gebruikersorganisatie
 • Je onderhoudt contacten met de leverancier en stelt je hierbij pro actief op. Je treed hierbij op als relatiemanager en ben het eerste aanspreekpunt van de leverancier
 • Deelname aan project- en verbeterteams voor de implementatie van verschillende applicaties
 • Verzorgen van de afstemming met architecten en medewerkers van privacy en security
 • Inrichten van applicaties en (laten) realiseren van de wijzigingen
 • Managen van de implementatie van wijzigingen in onze applicaties
 • Behandelen van de meldingen voor applicatie beheer
 • Monitoren en beheren van informatie over applicatie-onderdelen, koppelingen en dienstverlening

Functie-eisen

 • HBO- werk en denkniveau
 • Werkervaring binnen het vakgebied van het applicatiebeheer
 • Kennis van en ervaring met applicatie beheer (ASL2), projectmatig en/of agile werken

Arbeidsvoorwaarden

De functie is per direct beschikbaar voor 36 uur per week. Je start met een overeenkomst van 1 jaar. Verlenging is mogelijk. Het doel is uiteindelijk vast in dienst te komen bij de Gemeente Helmond. De functie valt in schaal 9 van de CAO voor Gemeenten.

Trefwoorden:

,