Klik hier voor meer Informatie

Werkgever: Gemeente Oosterhout
Adres: Oosterhout, Noord-Brabant, 4902 ZP
Regio: Oosterhout
Plaats: Oosteind
Postcode: 4902ZP
Land: NL
 
De functie

Als Security Analist draag je bij aan de ICT-veiligheid van Equalit en onze 12 deelnemers. Jij beschermt ons tegen indringers van buitenaf en houdt hen ver van onze gevoelige informatie vandaan. Dit doe je door het voorkomen, ontdekken en oplossen van security incidenten. Wil jij een belangrijke schakel zijn in onze dienstverlening en onze cyberweerbaarheid vergroten? Dan match jij perfect met de functie als Security Analist bij Equalit.

Wat ga je doen?

Je komt te werken in team NOS (Network Operational Security). Dit team werkt Agile en bestaat uit één Product Owner, Scrummaster, twee Security Specialisten en vier Network Specialisten. Als Security Analist ben je verantwoordelijk voor de operationele security binnen de organisatie. Je werkt samen met Jochem en Thijs aan het voorkomen, ontdekken en oplossen van security incidenten voor Equalit en onze deelnemers. Denk hierbij aan het beveiligen van netwerken, onderscheppen van beveiligingslekken en onderzoeken welke wijzigingen en vernieuwingen jij en je collega’s moeten aanbrengen om de beveiliging te verbeteren. Ook help je mee met het uitdenken en beheren van security diensten en producten zoals Microsoft Defender, CyberArk, Nessus Professional en diverse Fortinet producten.

Wat hoort daar nog meer bij?

 • monitoren van de infrastructuur ter detectie van beveiligingsincidenten;
 • door ontwikkelen van de security tool set met het oog op de huidige en toekomstige dreigingen;
 • vulnerability management: de ernst van een incidentmelding inschatten en bewaken van de mitigatie op kwetsbaarheden in de infrastructuur;
 • incident response: onderzoeken, oplossen en voorkomen van security incidenten;
 • adviseren en ondersteunen van collega’s op het gebied van technische informatiebeveiliging;
 • bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging;
 • samenwerken aan projecten in ontwikkeltrajecten voor het verbeteren van de digitale weerbaarheid.

Wie ben jij?

Jij, onze Security Analist, bent de spil van onze security. Je zet je in voor het vergroten van de cyberweerbaarheid voor Equalit en onze deelnemers. Dit doe je door jouw kennis en ervaring toe te passen in onze operationele security. Je gaat gemakkelijk met collega’s in gesprek om de samenwerking en kennisdeling te stimuleren. Hierin deel je jouw eigen ideeën die je meebrengt over onze operationele security. Zo krijgen we nieuwe inzichten en blijven we van elkaar leren.

P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden obv een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als zzp’er is niet mogelijk (ook niet vanuit je eigen BV) aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. Zzp’ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur richting ICT/Automatisering/Cyber Security;
 • 1 tot 5 jaar werkervaring bij een gemeente;
 • 1 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het security vakgebied met dreigingen analyseren, securityplannen opstellen en adviseren;

Bedrijfsprofiel

Wat je misschien niet verwacht

We krijgen het heus wel eens te horen: werken bij een gemeente zal wel voorspelbaar zijn. Maar niets is minder waar. Dat roepen we niet, maar laten we zien. Door de lat wat hoger te leggen dan mensen van ons verwachten. Ook onderling, als collega’s, doen we meer voor elkaar. We werken niet alleen samen, we voelen ons ook met elkaar verbonden. Dat doen we goed, want we kwamen op de shortlist van de Verkiezing tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. Met 56.560 inwoners en 550 collega’s biedt de gemeente Oosterhout de uitdagingen en kansen van een grote gemeente en de slagvaardigheid en geborgenheid van een kleinere gemeente.

Bij Oosterhout realiseer je onze ambities voor 2030. Het is fijn wonen in Oosterhout. Dat willen we zo houden en ons duurzaam voorbereiden op de toekomst. Tegelijk trekken we bedrijven door onze gunstige ligging en zorgen we daarmee voor werkgelegenheid. En bezoekers kunnen in onze gemeente hun hart ophalen in de prachtige parken en bossen, de historische Heilige Driehoek en bij de vele evenementen. Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en buurgemeenten kleuren we onze toekomst in. Als jij bij ons komt werken, krijgen we nóg meer voor elkaar!