Klik hier voor meer Informatie

Werkgever: itprojects Banen
Adres: Zevenhuizen
Regio: Leek
Plaats: Zevenhuizen
Land: NL
 

Startdatum: 07.02.2023

Richttarief: €70 – €75 per uur

Uren per week: 40

Duur van de opdracht: 6 maanden (met mogelijkheid tot vaste positie)

De verbindende schakel tussen de business, architectuur, ICT, testfase en implementatie; dat ben jij als businessanalist/procesontwerper bij de Belastingdienst in Apeldoorn. Jij richt je op de wensen en behoeften van jouw klanten, zodat je hen van een helder en duidelijk advies op maat kunt voorzien.

Jij bent verantwoordelijk voor een belangrijke schakel in het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen binnen de keten Loonheffingen. De business stelt de doelen en prioriteiten vast, waarbij jij en je collega’s met behulp van de agile-werkwijze en volgens het Scaled Agile Framework (SAFe) voor de voorbereiding en realisatie zorgen. In jouw functie ben je de belangrijke spil die oplossingen biedt voor proces- en organisatievraagstukken. Je hebt kennis van de business, architectuur, ICT, testfase en implementatie en kunt omgaan met de complexiteit die hierbij komt kijken. Zo stel je requirements-, business- en informatieanalyses op en ontwerp je logische proces- en gegevensmodellen. Hierbij zorg je ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Ook ontwerp je specificaties waarmee jouw IT-collega’s de functionaliteiten kunnen bouwen. En zorg je ervoor dat in de realisatie en implementatie, de ontwerpen op de juiste manier worden geïnterpreteerd.

Een bijzondere opdracht, omdat …

 • Je aan de slag gaat voor een dynamische keten waar de uitdagingen voor het oprapen liggen en waar de jaarlijkse inkomsten meer dan €150 miljard zijn.

 • Je bij ons de kans krijgt om omvangrijke en complexe proceswijzigingen te stroomlijnen en te borgen én de effectiviteit van onze organisatie te verhogen met optimaal ingerichte bedrijfsprocessen.

Achtergrond opdracht:

De huidige WGA (werkgeversadministratie) applicatie is technisch verouderd en voldoet niet meer aan de huidige architectuurstandaard. De nieuwe applicatie RLH (Relatiegegevens Loonheffingen) wordt herbouwd en gemoderniseerd in Java. Begin 2020 is gestart met de realisatiefase, de eerste nieuwe functionaliteit staat inmiddels in productie. Op de planning staan o.a. het inrichten van gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst, UWV, CBS en de SVB. Daarnaast een migratie van data naar een DB2 database en het realiseren van diverse raadpleeg- en mutatieschermen. Na de realisatie van de eerste plateaus en de hoofdimplementatie medio 2023, volgen nog plateaus met de modernisering en toevoeging van diverse essentiële functionaliteiten.

Binnen Loonheffing werken we volgens de principes van SAFe, Agile en Scrum. In multidisciplinaire teams waarin software wordt ontwikkeld, betekent dit dat een team gezamenlijk verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de te leveren software.

Iedere 12 weken vindt een tweedaags PI-event plaats, waarin onder andere de afstemming met de business, product manager, product owner en andere teams plaatsvindt. Tijdens dit event bespreken we onder meer wat de hoogste prioriteit heeft en wat er mogelijk is om te leveren. De teams zijn twee keer per week fysiek aanwezig op kantoor voor o.a. scrumsessies zoals de demo’s, het maken van de sprintplanningen en gezellige gesprekken bij de koffieautomaat. De overige dagen wordt in overleg met het team vanuit huis gewerkt of op kantoor.

 • Minimaal 3 jaar ervaring met opstellen van (proces)ontwerpen.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met het werken in een Agile/Scrum team.

 • Ervaring met BiZZdesign Enterprise Studio (BES).

 • Nederlandstalig / Dutch speaking

 • Ervaring in complexe IT-omgevingen (bijvoorbeeld overheid of grote organisatie)

Functie-wensen:

 • Kennis en ervaring met het ontwerpen van processen conform AO/IC vereisten

 • Kennis van datamodellering

 • Ervaring met Jira en Confluence

 • Kennis van SAFe

 • Bij voorkeur kennis van de Belastingdienst processen