Klik hier voor meer Informatie

Werkgever: itprojects Banen
Adres: Zevenhuizen
Regio: Leek
Plaats: Zevenhuizen
Land: NL
 

Only Dutch-speaking candidates!

Start datum: 06-02-2023

Richttarief: €101

Als Solution Architect van de Informatie Voorziening (IV) binnen de Belastingdienst begeef je je op het snijvlak van de IT en de business. Met jouw sterke coördinatie skills en je diepgaande kennis van IT, maar ook de business maak jij het verschil binnen het complexe landschap. Dit complexe landschap maakt het voor de juiste Solution Architect zo uitdagend om bij de keten Loonheffingen te werken. Samen met je collega’s geef je de modernisering van het landschap vorm, terwijl de uiterst kritische systemen uiteraard operationeel moeten blijven.

Ons team van 9 enthousiaste architecten werkt nauw samen en draagt zo bij aan een eerlijke en zorgvuldige heffing en inning van Loonbelasting en Premies.

Als Solution Architect:

  • adviseer en beantwoord je vragen die betrekking hebben op je werkterein

  • ondersteun je de lead archuitect bij de uitvoering van uitvoerings- en invoeringstoetsen

  • draag je zorg voor het ordenen, onderhouden en rapporteren van de repository

  • stel je solution architecturen, impact analyses, architectuur verantwoordingen en adviezen op

  • participeer je bij het opstellen van de Domein Architectuur

  • voer je architectuur control uit op de te realiseren opdrachten Hierbij is enige mate van zelfstandigheid aanwezig moet zijn.

Achtergrond opdracht

Een Integratie Business Service (IBS) ontwerpt, ontwikkelt, vernieuwt, levert en beheert herkenbare informatievoorzieningen (solutions) voor de business (ketens en concernonderdelen), waarmee de uitvoering van de Belastingdienst optimaal wordt ondersteund. Hierbij worden generieke voorzieningen vanuit GV, DCS, de markt en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende solutions en services.

De afdeling IBS Loonheffingen (LH) is verantwoordelijk voor architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, documentatie en het implementatierijp opleveren van informatievoorzieningen (solutions) binnen de keten Loonheffingen (inkomsten €170 miljard en uitkering tegemoetkomingen meer dan €800 miljoen). IBS LH is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS LH, GV, de markt en specifieke voorzieningen.

IBS LH stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de realisatieteams en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS LH neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met de (gedelegeerd) business owner (productmanagement) over prioritering en implementatie- en releasemomenten.

De keten Loonheffingen staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in beweging. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen moet het applicatielandschap worden gemoderniseerd, met in acht neming van de architectuurkaders en state-of-the-art technologieën.

IBS Loonheffingen werk vanuit een agile mindset, een scrum voortbrenging en een SAFe organisatie. Jouw werkzaamheden zullen grotendeels uitgevoerd worden in de Generiek & overig trein.

  • In het bezit van Archimate (level-2) certificaat

  • Ervaring in een vergelijkbare functie en omgeving

  • Nederlandstalig / dutch speaking

Functie-wensen

  • Je hebt bij voorkeur ervaring met Jira, Confluence en BiZZdesign Enterprise Architect.