Klik hier voor meer Informatie

Werkgever: NLwerkt
Adres: Oss
Regio: Noord-Brabant
Plaats: Oss
Land: NL

Wacht niet te lang met reageren! klik hier voor meer gedetailleerde informatie

Jouw schat aan ervaring in onderwijsleiderschap is van meerwaarde voor onze school! Wil jij leidinggeven aan een fijne vmbo basis/kaderschool in de stad Oss? Ben jij de inspirerende verbinder die mensen meeneemt om samen de volgende stap te zetten? Wil jij met jouw visionaire en beschouwende blik bijdragen aan de ontwikkeling van Het Hooghuis als geheel? Kom dan onze schoolleiding versterken!

Functie: Locatiedirecteur vmbo basis/kader.
Vacaturenummer: 6721.
School en locatie: Het Hooghuis, locatie ZuidWest in Oss.
Ingangsdatum: 1 augustus 2024.
Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband.
Fte: 0,8 – 1,0.
Salaris: Schaal 14, maximaal € 7.936 bruto per maand bij een volledige baan.

Koersvaste onderwijskundig leider met verbindingskracht
Samen met zes teamleiders vorm je de schoolleiding van Het Hooghuis locatie ZuidWest. Een school voor vmbo basis/kader met een contextrijke praktijkomgeving en oog voor het kind. Je geeft integraal leiding aan onze school en bent een waardevolle coach voor de teamleiders.

Daarnaast maak je deel uit van Het Hooghuis MT bestaande uit de voorzitter van de centrale directie, de locatiedirecteuren van de overige locaties en een directeur bedrijfsvoering. De samenwerking in het Hooghuis MT typeert zich als professioneel informeel: met oog voor de relatie halen we het beste in elkaar naar boven ten behoeve van onze scholen en het collectieve belang. Met jouw visionaire en beschouwende blik ben je van waarde binnen ons MT.

De belangrijkste opdrachten die om jouw sturing, kennis en ervaring vragen zijn:

 • Het borgen van kwalitatief goed onderwijs, een gedoseerde doorontwikkeling op weg naar eigentijds onderwijs en het schoolplan 2025-2030 vormgeven.
 • Je initieert en stimuleert dat het leren in de school in verbinding staat met (vraagstukken van) bedrijven en organisaties buiten de school. Je geeft dit een zichtbare plaats in de onderwijsprogramma’s.
 • De inhoudelijke verbinding met de andere locaties van Het Hooghuis, met name praktijkonderwijs De Singel en vmbo-t locatie Stadion, verder uitbouwen. Daarnaast zorg dragen voor een goede aansluiting op het vervolgonderwijs.
 • Het borgen van een veilig schoolklimaat.
 • Het stimuleren van een klimaat in de school waar leerlingen zich eigenaar voelen van hun leerproces en zichtbaar actief leren. Je geeft samen met de teamleiders leiding aan deze beweging.
 • Het blijvend stimuleren van een professionele leercultuur waarin samen leren en ontwikkelen, gedeeld leiderschap en een feedbackcultuur centraal staan. Hierbij ligt de focus op het doorontwikkelen van de ingezette koers rond het herijken van rollen, posities en (overleg-) structuren.
 • Een gerichte bijdrage leveren aan het leiden van onze scholengroep als geheel vanuit de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de bredere opdracht van Het Hooghuis. Daarnaast werk je vanuit de collectieve bedrijfsvoering samen aan het optimaliseren van de ondersteunende processen, vanuit het adagium ‘Samen Slimmer’.

Word jij onze nieuwe locatiedirecteur?
Je bent een koersvaste schoolleider met oog voor de mens die vanuit een heldere visie ruimte geeft aan professionals en onderlinge samenwerking stimuleert. Je kunt uitstekend schakelen tussen de school van vandaag, de school van morgen en de school van de toekomst. Met jouw kennis en ervaring kun je een betekenisvolle bijdrage leveren aan een professionele leercultuur in de school. Je bent mensgericht, zacht op de relatie en hard op de inhoud. Je durft zaken bespreekbaar te maken en patronen te doorbreken. Hiermee ben je ook inspirerend voor anderen.

Je voelt je merkbaar medeverantwoordelijk voor de bredere opdracht van Het Hooghuis als geheel. Je werkt vanuit verbinding, bent analytisch en kunt complexe zaken terugbrengen tot de essentie en steunt bij besluitvorming op feitelijke gegevens.
Je houdt overzicht, straalt rust en vertrouwen uit. Je bent benaderbaar, durft je kwetsbaar op te stellen en reflecteert op je eigen handelen.

Om de opdrachten waar te kunnen maken en de school naar een volgende fase van ontwikkeling te brengen heb je:

 • Een academisch werk- en denkniveau. Je hebt een masterdiploma op het gebied van onderwijsmanagement en leiderschap of je bent bereid deze te behalen.
 • Uitgebreide ervaring met het leidinggeven aan een complexe organisatie in het (voortgezet) onderwijs. Ervaring met vmbo is een pre.
 • Affiniteit met de volle breedte van het onderwijs.
 • Affiniteit met bedrijfsvoering, zodat je jouw integrale verantwoordelijkheid voor de school in combinatie met de collectieve bedrijfsvoering kunt waarmaken.
 • Bekendheid met de stad/regio Oss is een pre.

Het Hooghuis ZuidWest: Samen leren en werken aan een kansrijke toekomst!
Locatie ZuidWest (1.050 leerlingen, 150 medewerkers) is een school voor vmbo met praktisch gerichte opleidingen; de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. We zijn gehuisvest in twee gebouwen, Zuid en West. Het praktijkaanbod is ruim, nagenoeg alle denkbare profielen worden aangeboden. Met locatie De Singel (praktijkonderwijs) is er een samenwerking in de vorm van de PRO-basis dakpanklas.

Ook hebben we een aantal internationale schakelklassen (ISK) en is er een lange samenwerking met Koninklijke Kentalis (school-in-schoolconcept).

Een belangrijk uitgangspunt is dat leerlingen aan de slag gaan in een beroep dat bij ze past. We ondersteunen leerlingen bij het leren ontdekken van hun talenten. ZuidWest kent een eigen, rijke context van praktijkruimten en werkt nauw samen met de overige locaties van Het Hooghuis. We werken ook intensief samen met sportinstellingen, stagebedrijven en cultuurgerichte instellingen zoals het museum Jan Cunen, de bibliotheek, De Groene Engel en Trots54. Verder maken we gebruik van eigentijdse digitale mogelijkheden die het onderwijs ten goede komen. Op onze school is de sfeer veilig en open. Leerlingen en collega’s zijn er voor elkaar!

Locatie ZuidWest maakt deel uit van Het Hooghuis (ongeveer 4.600 leerlingen). Op de andere locaties van Het Hooghuis worden de leerwegen van praktijkonderwijs, vmbo-t, havo en vwo aangeboden.

Ons aanbod
Het betreft een functie van 0,8 -1,0 fte per 1 augustus 2024.

Wij bieden een contract voor de duur van één jaar, dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Salarisindicatie: maximaal € 7.936 euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 14).

Het Hooghuis maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van het management. Het beleid is erop gericht dat alle leidinggevenden beschikken over een masteropleiding op het gebied van leidinggeven of bereid zijn deze te volgen. We faciliteren dit ook in de vorm van management development trajecten waarmee je investeert in jezelf en je de kans krijgt om te groeien. Een managementfunctie bij Carmel biedt ook toegang tot een groot onderwijsnetwerk, een solidair verbond van kennis en ervaring op het gebied van voortgezet onderwijs.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO, zoals een eindejaarsuitkering (13e maand), 8% vakantietoeslag, pensioenregeling en reiskostenvergoeding. Ook is er sprake van korting op een aanvullende zorgverzekering. Verder krijg je een vergoeding voor een smartphone en een ICT-device.

Meer informatie
Meer informatie over Het Hooghuis is te vinden op www.hethooghuis.nl.

Download ook de profielschets op onze website.

Meer weten over de inhoud van deze veelzijdige functie? Neem contact op met Jeroen Donders, voorzitter centrale directie Het Hooghuis, telefoonnummer: 0412 – 224 100 of 06 – 158 396 98 of per mail j.donders@hethooghuis.nl.

Procedure
Eerste gespreksronde: donderdag 4 april 2024.
Tweede gespreksronde: dinsdag 9 april 2024.
Assessment: vrijdag 12 of maandag 15 april 2024.

Solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren via het sollicitatieformulier op onze website.

Wij ontvangen jouw reactie graag uiterlijk woensdag 27 maart 2024.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf. Acquisitie stellen wij niet op prijs

Trefwoorden:

,