Klik hier voor meer Informatie

Salaris: €4.758 – €7.094
Werkgever: NLwerkt
Adres: De Bilt
Regio: Provincie Utrecht
Plaats: De Bilt
Land: NL

Wacht niet te lang met reageren! klik hier voor meer gedetailleerde informatie

Functieomschrijving

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is momenteel bezig met het herzien van haar IT-infrastructuur en het moderniseren van haar waarnemingsinfrastructuur om haar doelen te bereiken. Op deze manier blijven we bijdragen aan de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van Nederland. Jij speelt een cruciale rol in het realiseren van deze missie. Als IT-architect ben je de drijvende kracht voor het ontwerpen en implementeren van technische oplossingen én kennishouder op het terrein van onze infrastructuur. Weet jij de wensen van de organisatie te vertalen naar moderne en efficiënte IT-voorzieningen? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in je rol
Als IT-architect speel je een cruciale rol bij het verkrijgen van grip, de beheersing en de sturing binnen de infrastructuur. Je spant je in om modernisatie te bewerkstelligen die zich richt op verschillende gebieden, waaronder onze overgang naar cloudplatforms, de koppeling met onze High Performance Computing (HPC), netwerken van het KNMI en de werkplekken, die momenteel grotendeels worden uitbesteed.

Je analyseert technische architectuurvraagstukken en coördineert de oplossingen in samenwerking met onze partners. Je inventariseert en analyseert toekomstige IT-infrastructuurontwikkelingen en deelt jouw visie op technische ontwikkelingen die relevant zijn voor het KNMI. Hierdoor ben je goed op de hoogte van de huidige stand van zaken en stuur je, op basis van vastgestelde richtlijnen, alle belangrijke infrastructurele veranderingen van het KNMI aan. Op basis hiervan stel je een technische intergrale roadmap op. Hierin hou je altijd een scherpe blik op de schaalbaarheid, beheersbaarheid, prestaties, security, en beschikbaarheid.

Je bewaakt de architectuur kaders met betrekking tot de serviceverlening van cloudplatformen door onze externe IT-infrastructuurdienstverleners (zoals RIVM Campus, Surf, AWS, Equinix). Daarnaast stel je solution intents op en onderhoud je deze voor IT-infrastructuurprojecten. Ook bied je ondersteuning aan de DevOps-teams met betrekking tot de IT-infra/technologische aspecten.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jij zoekt een uitdagende rol en die krijg je bij ons. Als IT-architect ben je namelijk in staat om de wensen en eisen van de organisatie te vertalen naar technische oplossingen en heb je een goed begrip van de bedrijfsprocessen van het KNMI. De groeiende behoefte naar verbeterd inzicht en sturing in de ontwikkeling en structurering van de infrastructuur van het KNMI spreekt je aan, en je bent bereid om je hier volledig voor in te zetten. Je vindt voldoening in een dynamische rol waarbij je je bezighoudt met het verder ontwikkelen van onze cloud-platformen, het vervangen van Linux-werkstations, tot aan de mogelijke koppelingen met onze HPC-project in IJsland (in samenwerking met andere landen).

Hiernaast deel jij graag je vakkennis en zet je deze gemakkelijk in om het KNMI verder te professionaliseren met softwareontwikkeling in de cloud (AWS). Je helpt domeinteams van wetenschappers en ontwikkelaars met het ontwikkelen van nieuwe features en het stroomlijnen van bestaande applicaties. Tot slot biedt KNMI in deze functie doorgroeimogelijkheden richting een meer senior level architect.

Meer weten?
We kunnen ons voorstellen dat je nog wat meer wilt weten over deze baan in de praktijk of de werksfeer in het team. Klik voor een indruk van het KNMI.

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend contact opnemen met Byung Jonkman, manager vakgroep IKM, via 06-46254045. Zij staat jou graag te woord!

Functie-eisen

 • je hebt minimaal een hbo-opleiding in informatietechnologie of een daaraan gerelateerde opleiding
 • je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als solution architect/ IT-architect met een focus op de IT infrastructuur
 • je bent goed met Amazon AWS services of een vergelijkbare public cloudservice en on-premises infrastructuur en hebt ervaring met Archimate
 • je hebt kennis van IT-infrastructuurtechnologieën, waaronder netwerken, servers, opslag, virtualisatie en cloud computing
 • je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden van zowel Nederlands als Engels en bent op die manier in staat om architectuur te visualiseren voor een brede doelgroep
 • je bent bedreven in samenwerking in een architectuurteam en het ontwerpen van complexe IT-architecturen met aandacht voor schaalbaarheid, prestaties, beveiliging en beschikbaarheid

Je herkent je in de volgende eigenschappen:-

Onze nieuwe IT-architect is sterk in analytisch denken, bekwaam in het bedenken van conceptuele en technische oplossingen, en heeft de vaardigheid om hoogopgeleide collega’s te motiveren om binnen vastgestelde kaders te werken. Als deze kaders ontbreken, werk je samen met het team om ze hands-on te ontwikkelen. Je hebt ruime ervaring met het opzetten van IT-infrastructuur in de cloud en deelt graag je technische kennis. Je vindt het leuk om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van de agile architectuur van het KNMI en bijbehorende software, terwijl je ook actief bijdraagt aan de doelstellingen van het KNMI. Je streeft ernaar om meer grip te krijgen over het gehele domein van infrastructuur om zo effectieve oplossingen te kunnen ontwerpen en implementeren. We werken bij het KNMI richting het realiseren van (IT-) veranderingen volgens onze Agile Way of Working. Ervaring of affiniteit hiermee is een pre. Daarnaast is ervaing met regievoering als architect op infra dienstverleners een pré.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 13
 • Maandsalaris Min €4.758 – Max. €7.094 (bruto)
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden
 • hebben we de juiste kandidaat gevonden dan sluiten we de vacature
 • om bij de overheid te werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door ons vergoed
 • het inwinnen van referenties kan deel uit maken van het sollicitatieproces. Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden:

,